top of page

Onze visie

logo school.png

minimale drempel MAKZimale aandacht voor:

Mens:

  => samen groeien

Kinderen spenderen samen heel wat tijd op school. We streven er daardoor ook naar om onze kinderen te laten opgroeien tot gelukkige mensen.

We houden rekening met ieders mening, sociale of culturele achtergrond of levensbeschouwing en proberen op die manier respect te tonen naar elkaar en de maatschappij. (GWP, uitstappen, dreamteams, buddy samenwerking, ...)

mens 2.png
mens 4.jpg
interesse.png
meisje handjes.jpg
mens 3.jpg

Interesse:

  => hoe groter de interesse, hoe groter de leerwinst

Leerplezier kan aangewakkerd worden door te werken vanuit de interesses van het kind. De kinderen beleven succeservaringen en dit draagt bij tot MAKZimale leerwinst. BS miniMAKZ houdt rekening met de interesses en talenten van elk kind waardoor die kan groeien tot een uniek individu. (praatrondes, onderzoekjes, vrije werktijd, thematisch onderwijs voor W.O., ...)

interesse 3.jpg
foto lies.jpg
matisse.png

Natuur:

  => leren in de natuur, zorg dragen voor onze natuur.

Een prachtig stukje groen midden in het centrum van Knokke. Ons uitgestrekt domein is de ideale omgeving om aan 'outdoor education' te werken. Kinderen leren buiten beter: via openluchtonderwijs proberen we de lessen van binnen naar buiten te brengen. Samen werken we aan een buitenruimte waar talent, interesse, liefde voor dieren, creativiteit, sport en spel en buiten leren prima in elkaar kunnen worden vermengd. Daarnaast leren we ook respect te hebben voor onze natuur. Samen met 'Moscotje' proberen we als school te vergroenen.

outdoor.png
natuur.png
natuur bol.png
innovatie bol.png

Innovatie:

 => Groeien naar de toekomst

Onze omgeving staat niet stil. Als school leren we de kinderen om te blijven leren, om te blijven groeien, om te blijven interesse te tonen in ons snel evoluerende maatschappij.

Ook onze school blijft meegroeien met zijn tijd: de nieuwste methodes en werkvormen worden aangewend. We werken rond STEAM. Onze STEAM-activiteiten vormen een ideale manier om onderzoekend te leren. Ondertussen werken we ook aan ICT-vaardigheden binnen onze computerklas of met behulp van tablets en digitale borden op school.

steam.png
steam 23.png
bottom of page